OVER ONS

Friandises

De vermaarde pralines van Friandises.

Mensen die van honderden kilometers er speciaal naar Wyck-Maastricht komen, vele bedankbrieven, tevreden en trouwe klanten en een uitstekende reputatie; dan kunnen we het alleen hebben over Chocolatier Friandises, Wycker Brugstraat 55. Deze klanten komen voor de goede bediening en service, maar vooral voor de versheid en de ambachtelijke super kwaliteit van de eigengemaakte bonbons.

Het maken van de lekkernijen is een zaak van meerdere generaties. Friandises is een echt familiebedrijf. Wij, Jacqueline en Denise groeiden als kinderen op met het maken en verkopen van bonbons totdat wij jaren geleden de zaak van onze moeder Elly Boosten overnamen. 

De circa 60 soorten bonbons worden in het eigen atelier met de hand gemaakt. Soms met gebruik van mallen, maar het meeste is handwerk.

Bij Friandises wordt zeer gehecht aan kwaliteit. Daarom worden alleen natuurprodukten en zuivere grondstoffen gebruikt en een chocolade met een een hoge cacaomassa. Onze bonbons zijn dan ook maximaal 14-21 dagen houdbaar. En dat proef je!

De bereiding gebeurt op basis van angstvallig geheimgehouden recepten. Deels zijn die van vader op zoon op dochter overgeleverd. Deels nieuw ontwikkeld.

Iedereen heeft een eigen smaak. Daarom hebben we een ruime keuze en kunnen klanten hun eigen assortiment samenstellen. Het vergt creativiteit om nieuwe bonbons te maken, maar we maken geregeld succesvol wat nieuws.

Er wordt ook veel aandacht aan de verpakking en de luxe doosjes besteed. Die per seizoen gewisseld worden. 

Hopelijk zien we u snel in onze winkel.

Jacqueline & Denise
Share by: